...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#120 Túrakész állapot
ötlet, szerszámok, túrafelkészítő, túrázó, cuccok2020 / Augusztus
Hiába van egy nagyobb hátitáskám is, de azt vettem észre, hogy jobban szeretem a kisebbet használni és azt is úgy, hogy nem pakolom nagyon meg. Viszont ebből adódik a hátránya is, hogy nem sok dolog fér el benne. Bár tapasztalataim szerint a legnagyobb baj, ami egy túrán előfordulhat az a defekt. Mert a bicikli széthullani nem fog és egy láncszakadásnak is elég kevés az esélye. Igaz, hogy egyszer nekem eltört a patentszemem, amit itt meg sem említettem. Valahogy kimaradt még 2015-16 körül. De mi más romolhat még el? Más tényleg nem nagyon valószínű. Így sok dolog nagyon nem is kell bele. Ugye?

Ebből következően tehát akkor kell magammal vinnem egy pumpát, foltot és ragasztót, (esetleg defektjavító spray-t is), pár imbuszkulcsot, gumileszedőt és patentszemet, ha esetleg mégis ez utóbbi az adná meg magát. Ezeket és a kaját kellene a kis táskámban elhelyezni, ami nem éppen lehetséges úgy, hogy ne legyen nagyon púposra megpakolva. Ennek elkerülésére kitaláltam (spanyolviasz ötlet gyanús, hehe), hogy hogyan is vigyek magammal szerszámokat, vagy bármilyen egyéb szükséges dolgokat úgy, hogy ne kelljen nagyobb hátizsákot sem magammal vinnem. (Nem szeretem a nagy táskákat na... bár igazából semmit se vinnék a hátamon, ha tehetném....) A váztáskákat, illetve nyeregtáskákat sem kedvelem, pedig ebből a szempontból praktikusak lennének. De valahogy nekem nem jönnek be. Viszont jó lenne kényelmesen elvinni pár dolgot magammal. Az ötletet a bikepacking stílusban megpakolt bicajok látványa adta, hogy akkor magára a bicajra pakolom fel a szükségesnek vélt dolgokat. Csak én nem különböző táskákba téve, hanem direkt módon felfogatva a bicajra. Amit igazából minden egyéb túlgondolás nélkül is meg lehet oldani (szigszalag, kötegelő :D), de én azért próbáltam kreatívabb megoldásokat is kitalálni, ha tudtam. Ezekhez különböző megmaradt biciklis "kiegészítőket" használtam fel, mint pl prizmatartó bilincsek, lámpatartó, pumpatartó és hasonlók.

És hogy hova is lehet pakolni? Hát pl a villára, vagy a támvillára, esetleg a láncvillára is akár. A nyeregcsőre, nyereg alá. A hajtókar belső vagy külső felére is. Tény, hogy bizonyos területeken nem sok hely van, ahol tárolni lehet, de mint említettem, olyan sok dolgot nem is kell elvinnem. Valójában a nadrágom oldalzsebeiben is elférnének a fentebb soroltak, de még sem szeretném abban hurcolászni azokat. Túl nehéz lenne, izegne-mozogna, meg eleve lesz ott más. (pl fényképező, telefon, stb) Meg aztán így esetleg akár több dolgot is elvihetek, amik annyira nem fontosak ugyan, csak éppen miért ne.

Már egy ideje így járok a bringával, hogy egyes helyeken rögzítve van 1-2 szerszám. Nem kifejezetten csak magam miatt van rajta, hanem ha esetleg segíteni kell valakinek, akkor is jól jöhet. Tervezek majd venni valami jobb (két irányban működő) kisméretű pumpát is, ami mindig nálam lenne majd. Azt még nem tudom, hogy mindig rajta maradnak-e ezek a dolgok, vagy ha csak túrázni megyek akkor. Bár próbáltam úgy elhelyezni a dolgokat, hogy ne nagyon rondítson bele az összképbe, hiszen nem akarok svájci bicska lenni. Még mindig a minimalista vonal jön be. Viszont jobb félni, mint megijedni alapon messzebbre tényleg nem szeretek elindulni mindenféle szerszám nélkül. És egyre messzebbre merészkedem.

Képek: Pumpa a villán - Imbuszkulcs - Imbuszkulcsok, gumileszedő - Imbuszok

Kapcsolódó bejegyzések: Rejtett helyek - Nem árt, ha van nálunk...