...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack
#121 Hegyteszt. 36/16
kaland, túra, teszt, kihívás, single-speed, tokaj2020 / Augusztus


Jó, nem a hegyet teszteltem, csak magamat és a bicajt. :) Szinte mindenféle terepen mentem már a bringámmal, de a hegy még kimaradt eddig. Ezt a hiányosságot pótoltam most. Nem siettem el az biztos, pedig voltam Tokajban vagy ötször is már az idén. De valahogy így alakult, hogy eddig nem volt cél(!) a hegyre való felmenetel. De sebaj, mert ami késik az nem múlik...

Alapvetően már nem MTB (hegyibringa) az enyém (max ha Mezei Terep Bringának nevezem), de azért egy kellően jól választott áttétellel azért megoldható a hegy is. Viszont nekem NEM SIKERÜLT, mert én nem bírtam 36/16-tal kitekerni a hegyet! Hát ez van! Na bumm! :D Nem nagy hegy valljuk be, de ha nem megy, akkor nem. A szerpentinen próbáltam felmenni amúgy és előtte már volt 50 Km a lábamban. Bár ezt nem mentségből említettem meg.

Az első 1 km-es nem túl meredek szakaszt becsületesen bringával sikerült is véghez vinnem, bár már ekkor olyan gondolatok voltak bennem, hogy ez nem fog menni végig, vagy ha sikerül is, akkor durvára ki fogok nyúlni a tetejéig. A lábam rendesen elfáradt már ebben az 1 km-ben is. Mivel elég meleg is volt, így a víz is folyt rólam eléggé, amitől meg persze hamar megszomjaztam. De a vizemet meg be kellett osztanom, hogy legalább a célig kitartson. Lassan haladtam, amíg tudtam. Utána leszálltam és toltam picit, hogy erőt gyűjtsek az újbóli tekeréshez. Pár száz méter két keréken történő haladás múlva viszont végleg feladtam és csak toltam a bicajt. Teljesen fel a hegytetőre, ami még vagy 4 km volt. A melegben, kifáradva, szúnyogok célpontjaként kellett becsületből legalább véghez vinnem a felmenetelt. (Valahol sejtettem én ezt, hogy nem fog menni és valószínű, hogy ezért is halogattam egész nyáron tudat alatt. ^^)

A hegyről visszafele már nyilván szuper volt és ha úgy veszem meg is érte az élményért. A fékem is (slx m7000) jól teljesített. Nem melegedett túl és mindig frankón harapott. (bár ez nyilván a fékezési technikámon múlt, hiszen szakaszosan használtam mindkét fékem egyszerre, így hamar és gyorsan lelassultam) Sajnos nem tudtam megmérni, hogy mennyivel is jöttem lejtmenetben, mert az út minősége miatt nem nagyon akartam egyik kezemmel a km órámat keresgélni a zsebemben. De simán jöhettem 50 km/h-val egyes szakaszokon.

Hogy mi lesz a továbbiakban, azt még nem tudom. De nagyon úgy néz ki, hogy maradok a viszonylag sík terepeknél. Hiszen az én gépem csak egy MEZEI TEREP BRINGA. :) Viszont évi egyszeri próbát azért megérhet a dolog. Talán, ha sokkal többet megpihenek a mutatvány előtt... akkor sikerülhet pár száz méterrel többet megtennem. :D

Kapcsolódó bejegyzés: Bringás túraútvonalaim