...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#88 (RND)Ride: Éjszakai móka
kaland, éjszaka, sötétben, lámpateszt, randomride 2019 / augusztus


Voltam már éjszaka bringázni a városban meg az erdőben is, de úgy istenigazából ezt eddig valamiért ritkán tettem. Ezen apropóból gondoltam nekivágok az éjszakának. Pláne azért is, hogy a lámpámat is teszteljem hosszabb távon. (bár igazából már leteszteltem egy 45km-es esti túra alkalmából) Felszerelkeztem a szokásos távolsági túlélő pack-kemmel (víz, defektvédelem, szerszámok, kaja és egyebek) és különösebb cél nélkül nekivágtam. Ilyenkor már a nyári hőség is elviselhetőbb. (Habár egy ideje ezek a nyarak már nem olyanok, mint régen, hogy még éjfélkor is fülledt melegek voltak. Sajnos a mai nyarak már viszonylag hűvösebbek a nappali kánikulához képest) De még ha fülledt is a levegő, a menetszél akkor is hűti az embert. (és a lámpát is)

Végül egy nagy kör (Nagyhalászig és vissza. 40+km) megtételével ért véget ez az esti kerékpározás. Természetesen a városi fényektől és autós forgalomtól távol is igyekeztem menni, bár este már az autós forgalom is gyérebbnek bizonyul. Sajnos értelmes kamerám nincsen, amivel jó minőségben tudok esti körülmények között (videó)felvételt készíteni, de egy pár fénykép és egy rövid videó azért készült.

Van egy különleges atmoszférája az esti bicajozásnak. Főleg lakott területen kívül, ahol tényleg nincsen közvilágítás és csak a sötétség van. Illetve a tücskök és éjszakai állatok hangja, no meg a hold és csillagok az égen. Meg én, egy őrült a korom sötétben a pusztán. :) Na jó, most is a haverral mentem. - Jó dolog ez na! Csak nem szabad megállni, mert azonnal támadnak a szúnyogok. Bár ez ellen lehet védekezni, ha felkészülünk előre.

A lámpa egyébként jól teljesített. Abszolút nem melegedett túl. A menetszél kellő módon hűtötte ezt a picike lámpát, amin alig van hűtőfelület. Igaz ami igaz, váltogattam a fényerőt, ahogy lakott területre értem. Ott mindig lejjebb vettem. Szóval a melegedéssel nem lesz gond, amíg mozgásban vagyok.

További képek: Bringaút - Erdős
(állvány és hosszú záridő nélkül csak ilyet tudtam lőni hirtelen)