...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#71 CSM: Lámpa építés, 1. rész
lámpa, világítás, csináldmagad, rejtett akku2019 / Március
A három lehetséges változat közül még nem döntöttem el teljesen, hogy hogyan is lesz megoldva az első lámpám, de addig is elrejtettem az akkumulátort és létrehoztam a táp kivezető portját, ammin keresztül persze tudom tölteni is az aksit, tehát nem szükséges kivennem az akkumulátort a vázból minden egyes töltéskor. Ez egyébként jelen esetben egy 2.5mm-es Jack aljzat a kormányszár aljában. Igen, megint megfúrtam szegény bicajt. :) De semmi gond, tudom mit csinálok! - "Trust me! I know what I am doing!"

Az akkumulátor tartót 3 részből eszkábáltam össze. Egy régi olcsó elemlámpa alu testének egy kis részéből, egy műanyag hengerből és egy régi autós szivargyújtós csatlakozóról leszerelt rugós érintkezőből (ez utóbbi a piros cucc) A kapcsoló "kupak" részt meghagytam a régi lámpából, szóval az szépen belecsavarodik az alu hengeres testbe és onnan kapcsolom a lámpát is. Vagy is ez egy főkapcsoló jelen esetben, mert a lámpának van külön Tac switch nyomógombja, amivel ki- és bekapcsolható, illetve vezérelhető a módok között. Sokat kellett reszelgetnem, hogy beleférjen és bele is szoruljon a villanyakba minden, de megérte. A vezetékek természetesen a bringán belül futnak. Azaz csak egy vezeték (+) megy az aksitól teljesen a stucniba, mivel a másikhoz (-) magát a villának a nyakát használom. A stucniban /-tól már persze 2 vezeték megy tovább a Jack aljzathoz. A villanyak tetején (na tessék, ezt is megfúrtam!) egy kis lyukon át megy tovább a stucniba a pozitív vezeték és ott a Jack aljzathoz. A negatív vezeték egy mágnessel kapcsolódik a villához és innen folytatódik a Jack aljzathoz. Jack kábelt meg majd olyat kell szereznem, amiben azért van több anyag (réz), hiszen itt 1.3A fog csordogálni. Legalábbis kényelmesen szeretne, ezért egy mezei fülhallgató vezetéke nem biztos hogy elég lenne.

Tehát eddig kész a dolog. Van áramellátásom, ami ráadásul rejtett (a minimalizálás ugye! ...a mániám lett ez) és mindig kéznél van. Még pót aksim is lesz, mert a vázon lévő lámpában is van egy. Tehát 2x3400mA áll majd az esti kalandokhoz a rendelkezésemre.

További képek: Aksi tartó - Furat - Kivezetés 1 - Kábelezés - Kivezetés 2 - Főkapcsoló