...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#80 Bringás piknik
tokaj, túra, rekord, távolság, piknik, tömeg2019 / Május


Tavaly már el akartam menni Tokajba a Bringa Piknikes túra alkalmából, de munka miatt nem tudtam igazán. Idén most összejött. És szerencsére a sajnos elég erősen esős május most megkegyelmezett nekünk. Igazi bringás idő volt. (előző napokban esett rendesen, sőt a túra napján este is megint) Másodmagammal mentem a több száz fős tömeggel együtt. (A pontos adatokat nem tudom, de a hivatalos media több mint ezer főt emleget.) Valahol az első 1/3-ad körül talán. Nettó 1.5 óra, pihenőkkel együtt kb 1 óra 50 perc körüli menetidő lehetett. 20-25 km/h tempóval általában. Néha gyorsabban vagy lassabban is. De nem siettünk, nem az a lényeg. Pláne, hogy én ha akarnék se tudnék a 36/16-os áttételemmel 35 km/h feletti tempóval huzamosabb ideig menni. hm. Bár sose próbáltam még. Lehet csak tesztelni kellene ezt is...

Én szeretek egyedül is bringázni, de ilyen távon már jobb, ha van társaság is. Pláne bringaúton, ahol lassan is változik a "terep". De így azért jó, mert a tömeg visz magával. :) Ez a 2x35km most arra is jó volt, hogy a nyergemet hosszabb távon teszteljem. Visszafele az út közepén már éreztem, hogy kényelmetlenebb, mint odafele. Szóval ez a táv még azért megoldható és kibírható vele, de hosszabbra már nem hiszem. Ezzel a távval amúgy megdöntöttem az egyéni rekordomat is, ami eddig 60km volt egy nap alatt. Ugyan nem sokkal, de akkor is. Kellemesen fárasztó volt, de bírtam volna Tarcalig is akár. (kb 40+40 km) Jövőre ha tudok, megint megyek.

Amúgy hazafele az az ötletem támadt, hogy lehetne ilyesmi tömeg-túra egyszer este is. Egy forró nyári nap éjszakáján... Pl augusztusban. Én díjaznám. De ha tömeges nem is lesz, egyénileg majd megoldom. Csak az megint más.

(Lesz majd külön bringatúrás "jegyzet" is Tokajról, mert ez most csak amolyan közösségi tekerés volt.)

További képek: Úton 1 - Úton 2 - Pihenő pont - Cél - Én - Én a tömegben - Haver