...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#66 Száguldás, zene, bringa...
zene, zaj, zúzás, biztonság, közlekedés, tekerés2019 / Február
zene

Alapvetően én is azon az állásponton vagyok, hogy forgalomban biciklivel NEM tanácsos zenét hallgatni. Itt leginkább az autók melletti biciklizésre gondolok. (pl országutisok, túrázók, ingázók) Mert elvonja a figyelmet, de legfőképpen a különböző jelzés értékű hangokat. Ez így megnöveli a baleset kockázatát is. De, ha pl kint a pusztában, erdőben, vagy olyan helyen nyomjuk, ahol nincsenek autósok és a gyalogos/egyéb forgalom is kicsi, vagy eleve nincs, akkor én magam is előszeretettel zenélek tekerés közben. De így se mindig teszem ezt, csak amikor olyan kedvem van. Főleg, hogy a természet hangjai (madarak, rovarok, szél) csak hozzáad a bringás élményhez.

Viszont tényleg jókat lehet zúzni 1-1 zenére. Már-már meg is feledkezem magamról és olyan helyen is gyorsabban megyek, ahol nem kellene. Szóval ésszel kell, mert 1-1 zúzós zene kihozza az állatot az emberből. :D Viszont forgalomban már nem tenném ezt, mert valahogy nem tartom jó ötletnek. Engem zavarna. Elszeparált, városi bicikliúton azért már be merem vállalni.

Jut eszembe! Régebben láttam párszor egy bringást, aki hangosan egy hangszóróból nyomta a zenét, miközben kerekezett. Általában Sóstón találkoztam vele. Mindenki jól megnézte természetesen. Vagyis nem volt nehéz nem felfigyelni rá. Zenében valami "hardstyle" (ehh vicces ez a szó, ha amúgy tudjuk milyen zenét takar) szerű vacakságot nyomott, de hát ez nem meglepő. A magamfajta sose fog olyan valakivel találkozni, akivel nagyrészt egyezne a zenei ízlése. Legalábbis ebben a városban nem hiszem.