...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#73 Az ideális bringás idő
elmélkedés, jó idő, bringázás, MOST2019 / Április


Végre tavasz. :-) Ez azon is meglátszik, hogy milyen sok bringást látni 1-1 hétvégén már. Én mindig nagyon várom már a tavaszt, de most különösképpen. Hiszen több számomra nem szokványos túrát is le akarok nyomni az idén. Szóval elég sokat fogok tekerni. Már persze ha minden összejön szabadidő ügyileg. Amúgy semmi különös, de terv az van már legalább. Nem mintha ősszel és télen nem tekernék, de nyilván sokkal kevesebbet. Engem sokszor csak a szél meg a csapadék fog vissza. Rendben, télen azért nem sokat bringázok, csak maximum 1-2 órát. Viszont mostantól egyre többet lehet majd. Bár azért a nyárnak is megvan az árnyoldala. Szerintem senki sem szeretni a nyár szúró és perzselő napsugarait. De én biztos, hogy nem. Én ezért is kedvelem az erdős tekerősdit olyankor. A fák árnyékot adnak és a hőmérséklet is 1-2 fokkal kevesebb, mint kint a napon. A haladás általi levegő mozgása meg még hűt is picit. Este 8 óra után azért már jobb a helyzet, de akkor már kezd sötétedni is lassan. Nos, ilyenkor sincsen gond, mert be lehet iktatni egy esti bringázást. Persze inkább ez legyen, mint a hideg télies szél, eső és hideg. Nemde?

De nyáron éppen ezért meg kell fontolni azt is, hogy ne a legmelegebb napon menjek messzebbre és főleg ne olyan úton, ahol állandóan ér a nap. Fordultam már vissza hosszabb utamból, mert elfogyott a vizem és sehol se volt semmilyen vízlelő hely. Se kút, se bolt, semmi. És bizony elég meleg is volt.

Na de elég a panaszkodásból. Inkább megyek kifele. A legmelegebb napokon is. Igaz, ekkor azért nem hardcore módon és próbálok nem a tűző napon lenni.