...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#64 Közlekedés, kikapcsolódás, hobbi
közlekedés, infó, vélemény, tény2019 / Február


Számomra a biciklizés kb ezeket jelenti. Plusz nem csak tekerem, hanem szerelem is. Tulajdonképpen ez együtt az igazán hatékony megoldás. Egészségügyileg és pénzügyileg is. Na jó, aki már mélyebben benne van, az tud rá költeni rendesen. De nincsen ezzel sem semmi gond. Talán már én is ráköltöttem a bicikli árát mindenféle dolgokra. =D ...De ha nem is annyit, akkor is bőven 100ezer felett vagyok már. Hogy most a dolgok többsége nem is volt szükséges, az egy dolog. :-) Ez kb olyasmi, mint amikor valaki az autóját, vagy a számítógépét tuningolja, szerelgeti. Csak ez lehet akár olcsóbb is valamivel.

Ha tehetem sokat bicajozok, de az őszi esős napokban már kevesebbet megyek ki, télen meg általában már alig. Kb decemberig még jó idők szoktak lenni és azt ki is használom. Persze a tél erősségétől is függ ez. Szóval nem hardcore bringás vagyok, aki télen-nyáron nyomja a pedált. Általában januárban és februárban inaktív vagyok. (most nem számoltam bele a csotrogányos műveleteket) De összességében mondhatjuk, hogy decembertől márciusig elég ritkán bringázok. Viszont ha ilyenkor is enyhe az idő (3-4 fok és felette) akkor ki szoktam mozdulni.

A bicikli közlekedési eszközként is szuper választás szerintem. Városon belül gyors, egyszerű, olcsó, hatékony. Igen, van az a hátránya, hogy függ az időjárástól elég erősen. De összességében remek dolog a bringázás. Akár csak kisebb távon ingázni, akár kikapcsolódásként űzni, vagy esetleg komolyabban művelni. Mindenképpen pozitívan hat a testre és a lélekre is. (saját tapasztalat) - Én nem vagyok az autók ellen, (globálisan) de városon belül azért használhatnánk kevesebb(szer) autót. Túl sok van belőlük már így is. És sokszor indokolatlanul is használják. De ez már más téma és ebbe nem megyek bele.

A sport része nálam ki is marad szinte. Sose vettem komolyan. Mármint nem járok versenyekre. Nem vonz. Bár nem zárom ki, hogy egyszer heccből kipróbáljam. Illetve egyszer az itteni erdőben éppen rendeztek egy verseny előtti pályabejárást, azon végignyomtam ugyan, de ennyi volt a legközelebbi élményem a biciklisporttal. Mellesleg itt is nyomták a srácok rendesen a tempót. És én ugye felkészületlenül eléggé fújtattam is utána. No meg közben is. :) Azt hiszem akkor még nem is voltam asztmás, de mégis kifullasztott az az EGY kör. Hehe. =)