...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#91 Terra incognita
ismeretlen terület, felfedezés, túra, tájékozódás2019 / November


Nyíregyházát és környékét viszonylag jól ismerem bringás szempontból, de azért időről-időre ismeretlen területekre is tévedek bringázásaim alkalmával. Lehet ez akár egy település, azon belüli nagyobb terület, vagy csak egy útszakasz bárhol. Teljesen mindegy. Szoktam is keresni azokat az utakat, amiken még nem jártam. Ezek általában földutak, de azért vannak normális aszfalt utak is ilyenek. (hiszen még itt a városon belül se jártam minden egyes utcán) Egyrészt azért, hogy ha el akarok jutni valahova, ne mindig ugyanazon az úton menjek el oda. Másrészt pedig jó ezeket a shortcut-okat is tudni. Bár ezek a utak nem mindig útrövidítések, hanem akár jóval hosszabb alternatívák is lehetnek. Ami engem pl nem zavar, mert nem mindig az a cél, hogy a legrövídebb úton jussak el valahova. Néha kifejezetten kell is, hogy többet menjek. Meg az élmény bringázás is kb erről szól. Megyünk, mert élvezzük a haladást, a tájat, az érzést. :)

Nyíregyháza térsége tartogat még ilyen területeket számomra, aminek örülök is, csak időm lenne több felfedezgetni ezeket. Sajnos az idén a túrázós tervemet se sikerült végigvinni. Kimaradt jó pár állomás, amit bemutattam volna még. De sebaj, mert jövőre is lesz alkalom. (Akkor is legalább 5 helyet mutatok még be) Sőt! Tervem az már lenne jóval messzebbre is menni és ténylegesen ismeretlen, számomra feltérképezettlen helyen bringázni... De erről majd máskor.

Ha tényleg minden útvonalat ismernék is már errefelé, akkor sem csüggednék, mert legalább temérdek lehetőségből tudok választani majd. Illetve a környezet is változik időről-időre, tehát a meglévők sem unalmasak úgymond. (elég csak az évszakok változására gondolni)