...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack#168 Közlekedési jelenetek
tekerés, közlekedés, szabályok, kerékpárút, átkelés2022 / November
Néhány, a közlekedéssel kapcsolatos nem is olyan régi észlelésem következzen. Javarészt tavasszal és nyáron történtek.
1. Egy biciklis pasas headsettel a fülében láthatóan telefonál. Gyalogátkelő/bringás átvezetőn való átkelése után hátranézés nélkül hirtelen balra fordul. Én ekkor már elég közel voltam hozzá. Nnooormááális???
2. Görkorizó csaj a bringaút közepén közlekedik fülhallgatóval a fülében. Többször szóltam neki, de semmi reakció. Végül egy olyan részen előztem meg, ahol ő pont abbahagyta a "görkorizó" jobbra-balra mozgást és így már volt helyem kielőzni. (formás teste és szép popsija miatt megbocsájtottam neki ^^) De akkor is! Igenis nézzen hátra mindenki olykor-olykor! Pláne, ha zenét hallgat közben.
3. Egy kerékpáros nő indokolatlanul kis ívben vesz be egy kanyart egy sarkon (kereszteződésben) a járdán, ahol végül össze is találkozik egy gyalogossal és mindketten meglepődnek. :D Nincs ütközés szerencsére, csak ijedtség. Nálam meg vigyorgás. :)
4. Egy idős pár elém kanyarodik a brigaútra, (szerintem észre sem vettek, hogy kb 20 méterre voltam csak tőlük akkor) és egymás mellett folytatják a kerekezést, mintha más nem közlekedne rajtuk kívül. Tehát elfoglalva szinte az egész bringautat. Kb ugyanez a helyzet az apu-anyu-egyerekek helyzetnél. (Egyébként ezt utálom a legjobban, amikor egyesek úgy közlekednek, hogy nincsenek figyelemmel arra, hogy bizony mások is vannak rajtuk kívül az úton. Pláne, hogy gyorsabban is haladhatnak tőlük.)
5. Én is lehetek azért figyelmetlen, hülye stb. Egy korforgalmon át akartam csorogni a gyalogátkelőn (ejjj! nem szálltam le!) és egy autós engem nem észlelt ezért kb fél méterrel a hátsó kerekemhez közel érve vett csak engem észre, hogy ott vagyok előtte. Ő ekkor nyomott egy satu féket. Senki nem ment gyorsan szerencsére. Este is volt már, de ki voltam világítva. Este nem mindig sikerül a szemkontakt, mert nem mindig látni be, ezért én is hibáztam (2x is), hogy azt gondoltam, hogy mivel úgy is csak lassan csorog befele a korforgalomba, lát is engem és még simán beférek előtte. De hogy ő hogy nem vett észre? Azt nem értem...
6. De pl tavaly nyáron volt olyan is - amikor is Szabolcs felé mentem - hogy egy részen valamiért (nem emlékszem miért) lejöttem a bringaútról (50-100 méteren át) és bár természetesen vissza is akartam térni rá, de ez egy szembejövő autósnak éppen nem tetszett, mert ő nyilván csak annyit látott, hogy egy hülye az úton (pontosabban az út szélén) jön bringával és nem a bringaúton. Szóval elkezdett idegesen mutogatni a bringaútra. (kb mint ha azt mondta volna szavakkal, hogy takarodj már oda, te majom!) Azért is érdekes, mert nem volt nagy forgalom ott abban az időben.
7. Vagy olyan is akadt idén, hogy egy bicikliúton közlekedő egyént én csak jobbról tudtam kielőzni, mert jobbra-balra dülöngélt a bicajával és nem igazán volt egyértelmű, hogy mi is a szándéka (részeg?) és ő meg utánam kiabált, hogy "heló, csengő?" Én sokáig nem reagáltam rá, de ő csak nem hagyta abba az utánam kiabálást. Aztán végül én is visszaszóltam neki, hogy nyugodjon már le.

Lehetne még folytatni ezt, de most csak ennyi jutott eszembe az elmúlt pár hónapból. Tiszta gáz, ahogy egyesek közlekednek. :/ Persze rosszabb napjaimkor lehet pont ugyanezt mondják mások el rólam. (Remélem nem!)

Kapcsolódó bejegyzés: Helyzetjelentés: KRESZ