...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack#153 Helyzetjelentés: Ébredezés
szezon, téli pihenő, tavasz, Helyzetjelentés, 20222022 / Április
... November közepe óta nem ültem a bringán. Cirka 4 hónapja. (a kettesen persze naponta stabilan ~5 Km megvolt)

Nehezen akart (nálam) beindulni a téli "punnyadás" utáni bringázás megkezdése és nem csak az elhúzódó hideg miatt, hanem én szinte majdnem minden hétvégén (néha vasárnap is) dolgoztam eddig ebben az évben. Így nem nagyon maradt idő semmi másra, csak a megérdemelt pihenésre. És itt most nem panaszkodni akartam, mert ez mind az én döntésem volt, hogy így őszig már nem nagyon akarok fusi/maszek munkát vállalni, hogy tudjak sokat tekerni. Tulajdonképpen ezért hanyagoltam az oldalt is. Így persze minden itteni(blogos) dolgom is elhalasztódott, amit esetleg beterveztem még a December-Március vonalra. Igaz ezek amúgy is maximum csak szerelések, illetve egyéb projektek lehettek volna.

De mivel már pikk-pakk Április lett valahogy (tyűű de megy az idő), így a megfelelő idő már adott, hogy újra nyeregben legyek. Vagyis legyünk! Már Március végén (igaz csak óvatosan) megkezdtem az első bemelegítő köröket, hogy a tényleges jó időben már lazán tudjak akár 100 km-eket is tekeregni.

És (dobpergés!) végre van hír a hátsó fékem problémájának megoldásáról is. Visszapörgettem a blogot és nem akartam elhinni, hogy már tavaly Áprilisban megírtam, hogy szarakszik a hátsó fék. OMG! Egy éven át egy fékkel nyomtam?!! ehh :D Hát na. Kemény vagyok bazze!. Amúgy egyelőre csak annyira haladtam előre vele, hogy tesztjelleggel van egy ideiglenes fékem. Sajnos még pár hetet kell várnom, míg megjön a végleges fékkarom. Utána minden olyan lesz, mint régen. Remélhetőleg ilyen probléma nem fog előjönni a jövőben! (Eddig úgy néz ki, hogy tényleg a fékkarban ment tönkre valami, mert a kölcsön cuccal minden működik rendesen.)

Úgyhogy a szezon elkezdődött végre. A zöldkerekesek is már megkezdték a túrákat nyomatni. Az elsőt már ki is hagytam idén. :/ A többit már nem szeretném. Szerencsére lesznek idén felfedezni valók. (Új Tokaj-Tarcal bringaút szakasz, Új Nagykálló-Napkor bringaút szakasz, újra van víz a Harangodi tóban, és még egyéb új bringaút szakaszok, amik megépültek mostanában.

Úgy hogy nincs más hátra, mint előre. Vagy inkább: A bicikli előre megy, nem hátra! (ehh ^^)