...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack



#166 Borsi Boldogkőváralja
túra, bringázás, borsod, zemplén, felfedezés2022 / Szeptember
Kacifántos fordulatok, meglepő lépések, hirtelen döntések jellemzik eme túrámat. Na jó, nem egészen, de kb. Valójában Borsiba akartam menni a Zöld kerekesekkel és péntek estig ez így is volt bennem. Aztán este elolvastam a teljes túra ajánlót/cikket, amiben a végén említették, hogy a Szlovák részen kerékpáros sisak viselése kötelező. Na ekkor nekem legörbült a szám és kb akkor döntöttem el, hogy há' akkor mégsem megyek velük. (nincsen sisakom és nem is akarok) De mivel már jól bevásároltam kajákkal és lelkiekben is rákészültem erre a 160 km-es túrára, így végül úgy döntöttem, hogy megyek akkor az egyik már rég betervezett célpontom felé. Boldogkőváraljára. (Az össztáv kb azonos)

Reggel 8:40-kor sikerült elindulnom itthonról. Ekkor még hűvös volt, és bár kisütött a nap is, de én hosszú nadrágot vettem és a biztonság kedvéért betettem egy pulóvert is a nagy táskámba. Valahogy nem volt kedvem fagyoskodni. A pulóverre végül nem volt szükség, mert végig sütött a nap. Na bumm! Így feleslegesen cipeltem a nagy táskámat. :/ De ezt ugye nem lehet előre tudni.

Az odautam a következőképpen alakult: Tokaj - Tarcal - Mád - Abaújszántó - Abaújalpár - Boldogkőújfalu - Boldogkőváralja. Ez így volt 78 Km. Voltak emelkedők, amiket nem bírtam bringával, olyankor toltam picit. Talán 3-4x volt ilyen.

Visszafele viszont Erdőbénye felé vettem az utam, hogy kihasználjam az ottani leejtőket. Bár egészen a fás legelőig egy enyhe emelkedőn másztam, de az nem volt vészes még nekem sem. (Pedig már fáradt is voltam.) Illetve a legelő előtt pont volt még egy meredekebb pár száz méteres rész, amin szintén toltam a bringát. De ezek után csak siklottam lefele majdnem végig. :)

A visszautam: Boldogkőváralja - Boldogkőújfalu - Aranyosfürdő - Erdőbénye - Szegilong - Szegi - Bodrogkisfalud - Bodrogkeresztúr - Tokaj - Rakamaz - Nyíregyháza volt.

Végül tényleg 160 km volt az össztávom. (Icipicivel kevesebb, de én még mentem egy kört itthon, hogy kerek legyen a táv. ^^. Csak pár száz métert. ) Este 19 órára értem haza, így kb 10 óra alatt jártam meg ezt a kis "kiruccanást".

Képek itt. - (A fotók telefonnal - gyengébb minőség - és fényképezővel váltva készültek.)