...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack



#151 CSM: Lámpa építés, 4. rész
lámpa, fények, világítás, építés, csináldmagad2022 / Január
Kicsit mókoltam az első lámpámmal is pár (5-6) hete. Most egyelőre csak külalakban és rögzítésben, mert nem voltam megelégedve az előző verzió kormányra való felfogatásával. A korábbi lámpa 1-1 kisebb mágnessel rögzült két kormánybilincsre. Tehát ha levettem a lámpát nappal, akkor a kormányon ott maradtak ezek a műanyag bilincsek. Ezen változtattam most. Na meg magán a lámpa "testén" is csiszoltam picit. Továbbra is maradok a mágneses rögzítésnél, hiszen pikk-pakk megvan a fel- és leszerelés. Csak éppen most a stucni kormány rögzítő 4 csavarjára rögzül az egész szerkezet. (vagyis még most csak a felső kettőre és nagyobb/erősebb mágnesekkel.)

Egyelőre ez sem végleges verzió, azért ez erősen látszik is. A végső tervek megvannak a fejemben már, csak nem tudom még abban a formában kivitelezni. Nyilván ez a rajz is csak egy nagyon alap vázat mutat. Bárhogyan is fog kinézni végül (egy darab alumínium tömbből munkálom meg, vagy esetleg több darabból, lesznek-e rajta hűtőbordák, vagy sem, 2 ledes marad-e vagy 1 lesz végül, stb), a lényege a rögzítés, amit kb így akarok. Már 2 db neodymium mágnes is elég jól megfogja, hát még majd 4 darab.

Egy a lényeg, hogy talán egyszer sikerül ezt így ebben a formában megvalósítani. És akkor jóság lesz. De ha nem is 100%-ban így, akkor valamelyest hasonló megoldás lesz, amit esetleg házilag meg tudok csinálni.

(Év végétől az új év elejéig amúgy valami gebasz volt a szerverrel, mert napokig nem tudtam semmilyen módon elérni az oldalt. Elvileg csak az én IP címemmel volt gond... Ehh. Na mindegy. Elvileg most már jó lesz.)

Képek: 02 - 03 - 04

Kapcsolódó bejegyzés: CSM: Lámpa építés, 3. rész