...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack#164 Korlátok: teherszállítás, bevásárlás
teherszállítás, bevásárlás, autó-nélküliség2022 / Július


Autó nélkül bizonyos dolgok szállítása megoldhatatlan, de azért akadnak dolgok, amiket simán bringával is meg lehet oldani. Én legalábbis megoldom. Történt már nem egyszer, hogy nagyobb (hátitáskába nem férő) dolgokat hoztam el, vagy vittem bringával. Igazából legtöbbször ez úgy néz ki, hogy egy kezemmel vezetek, másikkal fogom / tartom a cuccot. (esetemben pl toronyventillátor, lapra szerelt kisbútorok, polc, szőnyeg, vödrös festék és hasonló még megoldható méretű dolgok.) Nyilván nem kényelmes megoldás és körülményes is olykor, de ez van. (csak egyszer kell kibírni) Egy másik megoldás lehet még bizonyos esetekben a bringa vázához való gumipókozás. Bár mind két eset szülhet a külső szemlélődőben 'nézd má, nincs autója és bringával szerencsétlenkedik" gondolatokat, de engem ez nem érdekel. :)

Már egyébként gondolkodtam én is, hogy majd a kettes bringára szerzek valami csomagtartó-szerű megoldást, amivel ha eseteg továbbra sem tudom kényelmesen elhozni ezeket a nagyobb darabokat, de mégis bizonyos esetekben jól jöhet majd, hogy van. (És itt most nem a női bringás kosarakra gondolok. :D) Pl egy-egy nagyobb bevásárlásra is alkalmas lehet, hiszen én általában minden nap járok a boltba pont azért, mert nem tudok bizonyos dolgokból egyszerre sokat venni, mint autós társaim. Így én ugye többször keveset vásárlok. Van, hogy naponta 2x-3x is elmegyek (különböző) boltokba. (és cseppet sem bánom, vagy érezném ezt nyügnek, tehernek. Na jó, zuhogó esőben az. :/)

Ami a ténylegesen nagyobb dogokat illeti, azokat megoldom ismerősök általi autós fuvarral, hiszen a taxi, vagy a házhozszállítás kicsit költséges lenne azért. Bár a házhozszállítást egyébként is alkalmazom egyéb dolgok rendelésekor.