...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack#160 Egy kihagyott lehetőség
távolság, tekerés, bringázás, Tisza-tó2022 / Június
A Tisza-tóhoz én is el akarok jutni egyszer és körbetekerni, de eddig még nem mertem bevállalni ilyen-olyan okokból. Most viszont, hogy a zöld kerék egyik programja a tó körbetekerése volt... erre én kihagyom!!! ehh... Az egyik ok, hogy az eljutást mindenkinek magának kellett megoldani Tiszafüredig. És mivel közvetlen vonat nincsen (csak 2 átszállással), így annyira nem vonz még ez a lehetőség. A másik ok, hogy nem "egyedül" szeretnék ide eljutni. (oké, bringatársak már lennének Tiszafüredtől, de az más). Így végül kihagytam most ezt a lehetőséget.

Egyszer úgy is el fogok jutni ide így vagy úgy. Illetve nekem olyan gondolatom is van ezzel kapcsolatban, hogy eltekerni odáig egy napon, megpihenni aznap a letekert ~100-120 Km fáradalmait, másnap pedig letekerni a kört és még haza is azon a napon (~170 Km). Így ez simán teljesíthető. Ehhez viszont szállást is kell keresnem és egy hasonló őrült személyt is, aki ezt bevállalná velem. :) Bár valójában olyan lehetőséggel is élnék akár, hogy autóval (valakivel) kimenni odáig, letekerni a távot, aztán a hazaút nekem opcionális lehetne. (autó. vagy bringa) De ez majd a jövő zenéje. A hely megvár.

Amúgy nem csak e-miatt, de az is látszik, hogy nehéz hasonlóan kitartó bringás társat találnom. Egy megfelelően őrültet, aki nem riad meg egy kis szenvedéstől (pl nagyobb távolság, meleg, egyéb dolgok). Ugyanis most is látszik a köreimben, hogy leginkább csak én vagyok ennyire elszánt, hogy menjek messzebbre is. Illetve az is érdekes, hogy valójában nem tudom milyen bringás társaságba férek bele az "egyediségemmel". Országútisokkal nyilván nem tudnék tekerni, mert pikk-pakk lehagynának. Illetve én olyan helyen (út) mennék inkább, ahol ők meg nem. Igazi MTB-os srácokkal megint csak nem tudnék, mert nem "hegyezem". Bár szerintem ők se mindig. A túrázók köre akár jók is lehetnének, csak ott meg megint a sebesség lehet a gond (én lassú), meg a kompromisszumos táv. (kinek mi a sok, vagy kevés) Úgyhogy nem tudom. Lehet magamra maradok én a dolgaimmal és végül messzebbre csak egyedül tudok/fogok menni. :/ - De majd lesz valahogy.

Ami a kihagyott dolgokat illeti, idén már két kisebb túrát is kihagytam, illetve az idei bringafesztiválra sem mentem el. A 2022-es Challenge Day napomat is ismét ősszel tartom meg.