...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack#156 Céltalanul célba érve
tokaj, bringa piknik, borsod, bringázás, felfedezés, túra, erdőbénye2022 / Május


Megtörtént az idei Bringa Piknik is, amiről most különösebben nem is írnék. A cél (Tokaj, Fesztiválkatlan) után a saját utam felé vettem az irányt. A mostani célpontomnak ezúttal az Erdőbényei bányatavat szemeltem ki. Volt nekem már tervben ez, de csak most sikerült végleg ide is eljutnom. Vagyis csak egy pici "céltalan" bolyongás után. :) Történt ugyanis, hogy bár megnéztem előtte (még itthon), hogy merre is fogok menni, de az odafele vezető úton Szegilongnál nem volt kitáblázva a leforduló. Én meg persze mentem tovább. Furcsa is volt, hogy milyen sokat is kell (még) egyenesen mennem, de nem foglalkoztatott a dolog. Gondoltam majd később lesz letérő. Így végül addig-addig mentem, hogy végül Vámosújfalunál Tolcsva felé vettem az utam. (Erre felé - Tolcsva, Erdőbénye, Háromhuta - régebben munka miatt többször jártam, így tudtam, hogy innen is el lehet jutni Erdőbényébe és valamilyen szinten ismerem a járást is. Ezért nem is aggódtam túlságosan, de itt már világos volt, hogy kerülőutat mentem.) Ekkor viszont arra is gondoltam, hogy csak amolyan céltalan felfedezésnek veszem innentől ezt az utat, hogy az esetleges későbbi túráimon bírni fogom-e ezeket az itteni emelkedőket. (amúgy egy emelkedőn való felszenvedésem után visszafelé gurulva kb 45 km/h-ig még elővettem és rápillantottam az órára, aztán visszatettem a zsebembe, mert nem akartam "meghalni". (egy kézzel kormányoztam ekkor) :D Kb 50-et érhettem el a végére, mielőtt fékeztem volna.) Állat jó volt! :) Ugyanakkor biciklivel ez már nagyon gyorsnak érződik.

Aztán a tolcsvai Erdőbényei lefordulónál egy idő után visszafordultam, mert az emelkedőket a kb 70 km után már nehezen viseltem. ^^ Itt viszont még alkalmam volt befordulni egy "Irány a Rány" tábla késztetésére (kíváncsi voltam mi ez) egy kis tóhoz. Ez nem is tudom mi akart itt lenni (forrásvíz?), de meg lehet itt pihenni, stb. Itt a térképen meg is néztem, hogy hol is rontottam el a lefordulást. Visszafelé már nem volt nehéz az eredeti útvonal, mert érdekes módon ezen az oldalon (sávon) ott volt a letérést jelző tábla. Csak a másik irányban hiányzott. o.O Szóval egy kis kirándulás után végül csak az eredeti útvonalamhoz tértem vissza. De nem bántam a kitérőt, mert amúgy is többet fogok majd ezen a vidéken bringázni és felfedezni. "Irány a Rány" "Irány a Rány" "Irány a Rány" "Irány a Rány" "Irány a Rány" "Irány a Rány"

Igazából itt tovább is akartam még menni a fás legelőhöz is, de aztán mivel már kezdtem fáradt lenni a szeles nap miatt, így elvetettem a dolgot. (Ha jól rémlik ide azért eléggé emelkedőkkel tele az út is) Majd máskor megnézem, hogy meg tudom-e oldani. Mellesleg ezzel a plusz kerülővel új napi távolság rekordom is lett, mert így végül 143 Km-ert hoztam össze. (08.40-17.30-ig)

Sajnos a tóparthoz nem tudom, hogy hogyan lehet lemenni legálisan, így csak a magasból lettek képek készítve. Bár utólag a térképet megnézve talán egy susnyáson, erdős részen keresztül oda lehetne tévedni.- Képek itt