...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack



#145 A kihívás napja
kihívás napja, erőpróba, rekordkísérlet, élménybeszámoló, 20212021 / Szeptember


Egy picit ezzel elég nagy fába vágtam azt a bizonyos fejszét. Azért 12 órán át biciklizni, még ha nem is ténylegesen egyfolytában elég merész dolog. Részben ezért is halogattam mindig. (Még nincs jó idő, már túl meleg van, most nem érek rá, stb) Tavaly is elmaradt ugye, mert addig halogattam, hogy már nem volt több jó alkalom. Ezért most az idén mindenképpen be akartam pótolni. És igazából idén sem lett meg, mert csak bruttó 10 órát tekertem. :/ Sebaj! Jövőre már valószínű, hogy meglesz a 12 óra. (még ha bruttóban is) (Tavaly is volt egy tekerésem, akkor kb 8 órát mentem. Most 10 órát, jövőre akkor a fokozatosság elvét követve 12-nek kell következnie. ^^)

Szombaton reggel sajnos későn keltem, 9 körül. Megreggeliztem és bepakoltam mindent, amire szükségem lehet az úton. Végül 9:50 körül indultam neki ennek a hosszú napnak. Úgy terveztem, hogy délelőtt az eddigi útjaimon fogok kerekezni. Tehát két részre osztottam a bringázást. Délelőtt és délután. (ugye milyen frappáns? :)) Ez igazából azt jelentette, hogy dél körül hazamentem és ettem egy jót. (Ekkor 60 km-nél állt az óra amit kb 3 óra alatt hoztam össze.) Ebédkor 30 perces pihenőt terveztem csak, de végül 1 órásra sikerült. Ezek után mentem is tovább. Célpontnak Tiszalököt szemeltem ki. És ugye a délutáni műszak volt a hosszabbik, tehát a megterhelőbb is. Pláne, hogy odafele az út több mint fele földút volt, mert ugyanazon az útvonalon mentem, mint amikor Tiszavasvári felé mentem. Egyébként ide is le akartam kanyarodni visszafele, de aztán mégsem tettem. Az idő is remek volt egyébként. Se túl meleg, se túl hűvös. Talán csak reggel volt hűvösebb még a menetszél miatt. Enni kb 2 óránként ettem valamit, amikor néha pihentem is picit. De többször menet közben ettem valami egyszerűt. Mint kiderült, hozhattam volna picit több ennivalót magammal.

Igazából az egész nap "kemény" volt így visszanézve. De a legrosszabb akkor volt, amikor már visszaértem a városba. Akkor már eléggé fájtak a lábaim. A hátsómról nem is beszélve. De mindezek mellett a maradék két órát is bírtam volna, viszont azt már csak lazán haladva. A végén volt, hogy csak kb 10-15 km/h-val tekertem. Csak hogy haladjak, de közben "pihenjek" is.

A lényeg, azaz az adatok is jöjjenek akkor. Tehát bruttó 10 órát tekertem. (nettó 9). A 9. órában már 160 km volt a megtett távom. A 10. órára viszont már csak egy 10-est tudtam rátenni. Ekkor már a városban voltam, itt hoztam össze ráérősen gurulva a maradékot. Este 8-ra értem haza. (ekkor már fáztam) Tehát összesen 170 km volt az össztávom. Ezek alapján úgy gondolom, hogy teljesíthető a 200 km 12 óra alatt. Talán többször kellene kicsiket pihennem és több kaját vinnem magammal. Jövőre szeretném újra megcsinálni. :)

Kapcsolódó bejegyzések: A kihívás egy napja - A kihívás napja