...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack



#149 Fény az éjszakában
esti kerekezés, éjszaka, világítás, lámpák, fények, móka2021 / November


Van nekem ugye a félig épített első lámpám, amit igazából csak néha-néha használok, mert keveset megyek este tekeregni. (bár mostanában többször előfordul és a jövőben sokkal többször lesz majd) Annak a fényereje kb 500 lumen körül lehet. Bár elegendő teljes sötétben is, de ha már amúgy is van több egyéb lámpám is, gondoltam egyet, hogy bevetem egyszerre az összeset, hogy lássam mit tud az az összesítve kb 2000 lumen az éjszakában. Valójában már jó pár éve akarok hasonló képeket készíteni, mint amilyeneket most. Tavaly egyedül próbáltam már, de azok bénák lettek. Bár ez alkalommal sem lettek a legjobb minőségű képek (telefonos), de azért a hangulatot talán visszaadja.

Este 9 után mentünk (négyen) bolondozni az erdőbe a kb 4-5 fokban. Egy darabig eltartott, míg feltettem az összes lámpát a kormányra. (1+4 db) A lámpák egyébként a már régebben említett lámpáim voltak kiegészítve 1-2 újabb darabbal.
Fenix Tk 12 (CREE XP-G led), 240 lumen
UltraFire C8 (CREE XML-2 led), kb 500 lumen
Noname Bike és fejlámpa (CREE XML led), kb 500 lumen
+
átalakított BORUiT D25 (Dual CREE XM-L2 LED), kb 500 lumen
épített munka lámpa (CREE XML-2 led), kb 500 lumen
A fényerő értékeket a led áramerősség/fényerő adataiból és a lámpa driver-ének maximális áramerősségéből határoztam meg. (...néztem ki a táblázatból és becsültem meg) A valós értékhez azért elég közel lehetnek. Egyedül a fenix fényereje tuti biztos, mert az ANSI lumen, tehát szabvány szerint bevizsgált érték. (A kínai lumeneknek általában nem szabad hinni! Bár van, hogy az is elég pontos, ha valami márkásabb a lámpa. Gyártótól függ. Leginkább ez a noname és egyéb ad-hoc jelleggel brandelt lámpákra vonatozik. De ugyanez a helyzet az akku kapacitásokkal is. Jól szét kell nézni és informálódni, ha Kínából rendelünk!) De a lényegen a számok nem változtatnak, hiszen szemel láthatóan volt elegendő fény. :) Volt 2 lámpa (a munka lámpa és a boruit), amik szórt fényűek voltak. Ezek a közelre voltak jók. Az összes többi inkább távolra valóak, ezért nem ideális bicajra. De azért jó móka volt ez a fényvetősdi :)

Képek: 01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 - 08 - 09 - 10
+ bónusz képek: 11 - 12 - 13 - 14

Kapcsolódó bejegyzések: Lámpa-körkép - (RND)Ride: Éjszakai móka