...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack
#46 Helyzetjelentés: UPSZ!
hack, szerelés, fejlesztés 2018 / Április


Elromlott a kormányba rejtett kapcsolóm. Akkut akartam cserélni és szétesett darabjaira, amikor szedtem kifele. Valahogy a kapcsoló tetejét húzta ki a "kupak" az egész kapcsoló helyett. Így az darabjaira hullott. :( (kiesett a bele) Sajnos nem sikerült működőképesre összeraknom. Ilyen méretű kapcsolóm meg már nincs is, csak az eggyel nagyobb változata, ami pedig nem fér bele a kormányba. Szóval ideiglenesen rögtönöznöm kellett egy "kapcsoló" mechanizmust.

Ami tulajdonképpen egy "anyacsavar" szerűség és egy bele való csavar. Meg némi gumigyűrű, ami odaszorítja a csőbe az egészet. Ahogy egyre beljebb csavarom a csavart, lesz egy pont, ahol már hozzáér az akku hátsó pólusához és zárja az áramkört. Elég egyszerű szerkezet tulajdonképpen. Hirtelen ezt tudtam most kiötleni. De majd megcsinálom egyszer ahogy volt, vagy máshogy. Majd kiderül. Lényeg, hogy tudom használni a lámpát. Bár inkább csak irányfénynek nevezném. :)

Kiegészítés:
Észrevettem, hogy kirázkódik a csavar. Ezért kapott egy kis frissítést. Egy ici-picivel hosszabb csavart kapott és tettem egy rugót is a csavar tengelyére, hogy feszítsen is, ezáltal a rázkódáskor nem csavarodik ki. Illetve hogy a csavart ne kézzel csavarjam, egy műanyag gyűrűben van a csavar feje.

Elég jól működik. A végén még lehet ez marad véglegesnek. :)

Videó is van: Új kapcsoló!

Kapcsolódó bejegyzés: CSM: Első lámpa