...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack




#55 ... aha, de az enyém jobb!
vélemény, megmondás 2018 / Szeptember


Az ember a saját dolgait mindig "jobbnak" látja, mint másét. Vagy csak én vagyok ezzel így? Pl látok a városban az én bringámtól sokkal drágább bicókat (a vázból és a felszereltségből tudom ezt így lemérni), de mégis az enyémet jobbnak tartom mindegyiktől. :) Az enyém pl egyedi több dologban is. Átfestés, matrica, integrált lámpák, a már-már "plus size" méretű gumik, koszos mivolta (:D), na és hogy egysebességes! Szóval még felszereltségben is sokkal gyengébb a többségtől és mégis így látom. - Jó persze, általában az (át)épített bringák mind egyediek valamilyen szinten, hiszen az alkatrészek összeválogatottsága miatt nem valószínű még egy pontosan ugyanolyan bringa létezése. Legalábbis elég kevés a valószínűsége. Jut eszembe! Talán 2 "ilyen" Meridát (big seven széria és a 2014-es festéssel és cuccokal) láttam már a városban. Az egyik az 29er volt. A másikra meg nem emlékszem, mert nem mostanában láttam őket. De a lényeg, hogy az enyém már akkoriban is másabb volt valamivel, mint az övék. Hisz én folyton (magamhoz) alakítgatom.

Na de visszatérve... Szóval lehet sokkal drágább a másé (xt cuccok, öszteleszkóp, karbon, akármik) de akkor is az enyémet tartom jobbnak! :-D Persze szigorúan csak SZÁMOMRA! Az ÉN IGÉNYEIMhez nézve. Ha az én bicajomat ellopják, nem csak egy bringát lopnak el. Odavész a sok eltöltött idő, amivel olyanná tettem, amilyen. (4 év). És e-miatt a pótlása elég nehéz is lenne. Mert nem csak annyiból állna, hogy veszek egy ugyanolyan bringát (vagyis az eredetit) és kész.

Azért nem vagyok teljesen elfogult és vak, hiszen a neten látok azért olyan bicajokat, amiket szívesen elfogadnék úgy, ahogy van. (Az más kérdés, hogy előbb-utóbb biztos hozzányúlnék, mert én már csak ilyen vagyok)