...egy
rendhagyó
bringás
°blog
...szerelés, elmélkedés, történet, vélemény, tuning, dekoráció, ötlet, túra, hack
#15 Nagy semmi, ruha, tech
információ, vélemény, ruházat, nagysemmi2016 / Március
Gondoltam írok már valamit, mert mostanában nem nagyon aktivizáltam magam. Azaz sokat bringáztam és videóztam. Más érdekes nem történt igazából.

Én amúgy utcai ruhában nyomom a pedált és sose akartam külön biciklis ruhát venni. Tény, hogy egy idő után kényelmetlen lehet az ülés is bizonyos nadrágban. (bár ez nyereg függő is) Pláne, ha valaki nem csak 5-10 Km-ert szeretne menni egyhuzamban. Elhiszem, hogy jobb a szellőzése is azoknak, de nekem nem tetszenek, ezért nem is fogok ilyet hordani. Én csak egy "átlagos" bringás vagyok. Még csak versenyekre se járok, mert nincsen ilyen irányú ambícióm. Max csak mint néző betévedek 1-2 helyi rendezvényre.

Sisakom sincsen és nem is tervezem, hogy lesz. Értem én, hogy az én védelmemre van, de körülményesnek tartom a viselését és pakolászását. Kesztyűt viszont használok. Még nyáron is. Illetve van egy (kettő!) bicajos hátitáskám is. Ezt is használom még ha nem is állandóan.

Kiegészítők terén se vágyom semmire igazán. Bár most éppen használok egy kerékpár computert. A GPS, wattmérők, computer, okos telefon (hozzá a különböző programok mint STRAVA, stb) számomra olyan dolgok, amik nem kellenek a bicajozásaimhoz. Nem vagyok se versenyző, se profi bringás. Valahogy engem ezek sose vonzottak. Én amúgy is arra gyúrok, hogy minél minimalistább legyen pl a "fedélzetem" is. :-) Már ez a computer is zavart a kormányon, ezért lekerült a villára.

Talán az SPD pedálnak Illetve még a dropper post-nak látom értelmét biz. helyzetekben. Bár egyikre se vágyom. Elektromos (wireless) váltás, 12 sebesség megint csak felesleges számomra. Habár az tény, hogy picivel letisztultabb lenne a bicaj, ha nem lenne váltóbowden se. És akkor már majdnem el is érkeztünk az elektromos bicajokhoz, ami megint csak egy eléggé vitatott dolog a MTB-osok körében. Ami engem illett én látom értelmét és el is fogadnék egyet. Szerintem jó ha van egy elektromos opció is. Nem feltétlenül kell azt használni.